Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Αντιαυταρχική εκπαίδευση και περιβάλλον...

«Αντιαυταρχική εκπαίδευση και περιβάλλον -
Από τη θεωρία στην πρόταση για τη δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση
Τρίτη 24 Μαΐου, 19:30, Οικολογικό Στέκι, Φιλίππου 51

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Συναντήσεων της Τρίτης» διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Αντιαυταρχική εκπαίδευση και περιβάλλον - Από τη θεωρία στην πρόταση για τη δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” την Τρίτη, 24 Μαΐου στις 19:30 στο Οικολογικό Στέκι στη Φιλίππου 51.
Κύριος εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Μπλιώνης, Δρ. Βιολογίας και διδάσκων στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, και συγγραφέας του βιβλίου «Στα μονοπάτια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» (Εκδ. Κέδρος, 2009). Η εισήγηση θα ακολουθήσει μη-κατευθυνόμενη και συμμετοχική μεθοδολογία, καθώς δεν θα επικεντρώσει τόσο στις εμπειρίες και τις γνώσεις του εισηγητή, όσο στη συμβολή απόψεων και εμπειριών από τους συμμετέχοντες σε μια αμοιβαία ενισχυτική ατμόσφαιρα.
Σκοπός είναι να παρουσιαστούν εναλλακτικές, αντιαυταρχικές, μαθητοκεντρικές και δημοκρατικές μεθοδολογίες εκπαίδευσης, που λείπουν από το ελληνικό σχολείο, με αποτέλεσμα συχνά να γίνεται μισητό από τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Στην εισήγηση θα παρουσιασθούν οι εναλλακτικές εκπαιδευτικές μέθοδοι σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης, θα γίνει και μια απόπειρα συγκρότησης μιας εθελοντικής ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου